Sega Saturn laitteen purkaminen ja korjaus ( -> pariston vaihto )

Tarvittavat työkalut: Pieni ristipäinen ruuvimeisseli

En tiedä onko tämä ongelma kovinkaan yleinen mutta itselläni on seitsemästä koneesta kahdessa ollut sama vika.

Vika ilmenee siten että mikään levy ei lähde pyörimään vaikka levy olisikin täysin kunnossa. Levyn pyörimisen sijaan koneesta alkaa kuulua kovaa rahinaa.

Tässä ohjeessa näytän miten vika korjataa.

sega saturn purku aloitus
Avaa 6 ruuvia koneen pohjasta. sega saturn konsolin pohja
Käännä kone ympäri ja poista kotelon yläosa.

Vian aiheuttaa paikoiltaan lähtenyt metallitanko jota pitkin lasersilmä liikkuu. Kun tanko ei ole paikoillaa hammasrattaan eivät saa kunnon kontaktia ja pyörivät tyhjää aiheuttaen kovaa rahinaa.

Kuvaan on merkitty kohta jossa tanko suunnilleen sijaitsee.

sega saturn konsoli sisältä
Tästä kuvasta näet kohdan jossa metallitangon toinen pää on kiinni. Kuvassa irtonainen tanko on jo kiinnitetty joten jos koneessasi tanko on irti, koita asettaa se paikoilleen kuvan mukaisesti. sega saturn cd-lukija

Pariston vaihto

Tarvittavat työkalut: -

Saturnissa käytetään CR2032 nappiparistoa. Sama paristo käy myös useimpiin paristotallennusta käyttäviin pelikasetteihin ja Dreamcastin VMU kortteihin.

Pariston vaihto on todella yksinkertainen toimenpide. Avaa luukku konsolin takaa. Paristo lähtee irti voimakkaasti etukulmasta nostamalla. Apuna voi käyttää vaikka ruuvimeisseliä.

Varmista koneen muistissa olevat tallennukset muistikortille ennen pariston vaihtoa!  Paristo tulee siis vaihtaa jo ennen sen tyhjentymistä sillä kaikki tallennukset tuhoutuvat kun virta loppuu tai paristo irroitetaan.

Uuden pariston saat paikoilleen kun työnnät sen ensin pienessä kulmassa takaseinään ja painat lopuksi etukulmasta paikoilleen.

sega saturn paristomuisti