Sivusto | Bannerit & Taustakuvat | Minä

 
Retropelihuolto.com on tarkoitettu avuksi niin retropelaajalle kuin -keräilijällekin. Olit sitten aloittelija tai kokeneempi retroilija niin uskon että sivuston materiaalilla pääset alkuun niin keräilyssä kuin laitteiden kunnostamisessakin. Kaikki jutut on pyritty kirjoittamaan mahdollisimman selkeästi ja joka vaiheen apuna on aina selkeä kuva.

Retropelihuolto.com on täysin yksityisen henkilön ylläpitämä sivusto.

Sisältö

Sivusto käsittelee videopelejä aina 8-bittisestä Nintendosta (NES) 128-bittiseen Segan Dreamcastiin jonka ainakin itse jo luokittelen retrolaitteeksi. Suurin osa niin Nintendon, Segan, Sonyn kuin Atarinkin konsoleista tältä väliltä on edustettuna.

Retropelihuolto.com:n tärkein osio ovat luonnollisesti huolto- ja asennusoppaat. Oppaita löytyy laitteiden, oheislaitteiden, pelikasettien ja aina pahvikoteloidenkin kunnostamiseen. Sivulla on myös kattava lista puhdistustarvikkeiden ja varaosien hankintapaikoista. Toinen tärkeä alue on keräilysivu josta löydät tietoa kaikesta keräilyyn liittyvästä. Infoa löytyy mm. lyhenteistä, aluekoodeista ja videojärjestelmistä. Löydät myös kattavat listat mm. suomalaisista pelilehdistä ja konsolibundleista. Usein kysyttyihin kysymyksiin löydät vastaukset niille tarkoitetulta sivulta.

Sivuston keskustelualueella voit keskustella kaikesta peleihin liittyvästä.

Alemmasta navigointipalkista löydät linkit omaan kokoelmaani ja kirppikseen josta näet mitä vaihdettavaa minulla on, mitä haluan ostaa ja myöskin kaikki Huuto.net kohteeni on listattu. Sivustolla on myöskin edelleen tarjolla Huuto.net hakupalvelu vaikka sen laajentaminen onkin jäänyt vähemmälle.

Historia

Sivusto avattiin 26.05.2005 Retro-ViZi.tk nimellä. Tuolloin sivu sijaitsi vielä saunalahden ilmaistilassa ja domainikin oli ilmainen .tk. Alla näet silloisen ulkoasun (klikkaa isommaksi). Ulkoasu oli erittäin karu ja värityksen onnistumisestakin voi olla montaa mieltä. Sisällöstä suurin osa on kuitenkin edelleen mukana.

Pian halusin kuitenkin sivustolle ikioman domainin ja tila Saunalahden palvelimellakin kävi äkkiä ahtaaksi. Retropelihuolto.com:ksi sivu muuttui 21.07.2005 ja samalla myös tiedostot siirtyivät maksulliselle palvelimelle. Palveluntarjoajaksi valitsin amerikkalaisen GoDaddy.com:n. Alla näet sivuston ensimmäisen version. Pieniä muutoksia ulkoasuun tehtiin vähän myöhemmin (V1.5).

Ainakin omasta mielestäni onnistuinein visuaalinen muutos tapahtui 13.10.2005 (V2) kun sivusto sai nykyisen ulkoasunsa. Muutoksen yhteydessä myös palveluntarjoaja vaihtui jälleen. Suurin syy vaihtoon oli ajoittain pitkähköt latausajat amerikkalaiselta palvelimelta. Sivusto sijaitsee nykyään Eurooppalaisella palvelimella jonka tarjoaa Suomalainen Futuron Hosting.

 

Retro-ViZi.tk (26.05.2005)

 

RPH.com V1 (21.07.2005)

RPH.com V1.5 (05.08.2005)

RPH.com V2 (13.10.2005)