Frog Feast (Atari Jaguar)

atari jaguar frog feast cd

Frog Feast on multi-platform eli usealle eri retropelikoneelle julkaistu homebrew ("kotitekoinen") peli. Alustoja joille Frog Feast on tähän mennessä julkaistu: SNES, Genesis, CD-i, Sega-CD, NeoGeo CD ja X68000. Syy miksi itse kiinnostuin pelistä on se että peli julkaistiin hiljattain myös Atari Jaguar CD:lle ja rajoitettuna, käsin numeroituna versiona.

Julkaisupäivää kiirehdittiin tarkoituksella jotta julkaisu ajoittuisi Frog Feastin 2-vuotis syntymäpäivän tienoille. Syntymäpäivä oli 20. elokuuta 2007 ja julkaisu tapahtui kuin tapahtuikin lähes ajallaan loppukuusta. Tästä eteenpäin kaikki menikin sitten alaspäin.

Heti postipaketin avaamisen jälkeen tuli ensimmäinen yllätys. Pelin rajoitettua erää oli painettu 100 kappaletta, tässä tiedote julkaisijan (Oldergames.com) nettisivulta:

THIS ITEM WILL BE RELEASED ON OR BEFORE
SEPT. 29TH 2007 AND WILL BE AVAILABLE IN
50 NUMBERED COPIES.

Missään ei puhuta sadan kappaleen erästä ja sama teksti löytyy vielä pitkään julkaisun jälkeenkin julkaisijan nettikaupasta. Ilmeisesti ennakkotilaukset kämmättiin jotenkin ja tilauksia otettiin liikaa, mitään virallista selitystä tosin ei edelleenkään ole annettu. Noh, tämän vielä pystyn hyväksymään. Luvassa oli kuitenkin vielä jotain parempaa..

Sitten peliä kokeilemaan. CD sisään ja virrat päälle, hurrur.. Eihän se helvetti toimi! Kokeillaan Bypass-kasetin kanssa, ei vaikutusta. Tämän jälkeen koitan ottaa yhteyttä pelin julkaisijaan/myyjään mutta mitään vastausta ei kuulu. Atari-keskustelupalstoja selailemalla kuitenkin selviää että itseasiassa koko sadan kappaleen erästä vain pari levyä on toimivia. Pelin myyntiversiot on ilmeisesti poltettu liian suurella nopeudella eikä Jaguar osaa lukea levyjä ja ainuttakaan levyä ei testattu ennen lähetystä. Voitte varmasti arvata miten tyytyväisiä pelin ostaneet, minä mukaan lukien tässä vaiheessa olivat. Julkaisijasta ei edelleenkään kuulu mitään mutta pelin koodaaja eli Charles Doty (aka cdoty) ilmestyy foorumeille selvittämään sotkua. Tässä ensimmäinen tarjous ongelman ratkaisemiseksi:

 I just talked with RW at OlderGames. He wants to exchange bad disks. So, if you could send the disk back (cheapest way possible), and a new disk will be sent out.
I will still supply CD images to anyone who purchased Frog Feast, or you can make a backup copy to keep you going until the replacement disk arrives.
We appologize for the problems.

Eli joudut siis itse maksamaan viallisen levyn lähetyksen takaisin. Tämä lisäisi esimerkiksi Suomeen tilatun pelin hintaan lähes 50% joten aika järjetön vaatimus kun vika on täysin myyjän. Onneksi lopulta päädyttiin parempaan tapaan:

I need a picture of a visibly broken CD (including a torn label), with the number still intact and visible.
This needs to be sent from the same e-mail address you payed with paypal. Also, please include your address to speed up the process.

Tällä hetkellä vielä odottelen korvaavan levyn saapumista. Jutun alussa oleva kuva on siis lähettämäni kuva tuhotusta levystä.

Oldergames.com:lla on foorumikeskustelujen mukaan ollut samantapaisia ongelmia myös muiden julkaisujensa kanssa. ..ja arvatkaapa mikä on pelin myyjän nettisivuilta löytyvä mainoslause? The leader in retro-game publishing!

Hienoa että tällaista retroherkkua vielä julkaistaan ja niinkin unohdetulle laitteelle kuin Atari Jaguar mutta EI NÄIN!

http://frogfeast.rastersoft.net/ - Pelinkehittäjän kotisivu | http://www.oldergames.knurdz.com/ - Julkaisijan kotisivu

..ja pari lisäkuvaa tuhotuista levyistä

 

Päivitys: Toimiva pelilevy saapui vihdoin 09.10.07 eli reilu kuukausi meni siitä kun tilatun pelin alunperin sain..

Päivitys2: Pelistä on nyt julkaistu myös numeroitu kasettiversio. Ensimmäiset viisi myytiin eBay-huutokaupassa n. $200-350 hintaan, loput nettikauppana n. $60 hintaan. Omani on numero 16 yhteensä viidestäkymmenestä. Erikoisuutena järjestysnumero on laitettu itse pelin aloitusruutuun. Tämä numeroitu erä on todennäköisesti jo loppuunmyyty.

atari jaguar frog feast kasettiversio