Nintendo, NES M82

NES M82 demolaitteita (M82 - Game Selectable Working Product Display) saattoi suomessakin NESsin kulta-aikoina bongata kodinkoneliikkeissä ja tavarataloissa. Itse muistan yhtä aikoinaan kokeilleeni Turun länsikeskuksen Mustassa Pörssissä. Laite on siis pelien esittelyyn tarkoitettu monikasettipaikkainen Nintendo. Peliaika on luonnollisesti rajattu ja ideana on siis saada pelaaja ostamaan itse peli.

Laitteessa on paikka neljälle ohjaimelle ja viides paikka Zapper-valopistoolille. Yhtä aikaa laite syö sisäänsä 12 pelikasetti ja peliä voi vaihtaa lennossa napinpainalluksella. Peliaikaa pystyy säätämään laitteen takapaneelista joko 30 sekuntiin, 3 minuuttiin, 6 minuuttiin tai 128 minuuttiin. Kun aika menee umpeen, laite resetoi itsensä ja palaa alkuintroon. Voin vain kuvitella sitä vitutuksen määrää kun peliaika on liikkeessä säädetty minimiin ja laitteessa on jokin mielenkiintoinen peli sisällä :) Jo alkutekstien selaamiseen menee useimmiten tuo 30 sekuntia.

Vaikka en yleensä loosea tavaraa kokoelmaani huolikkaan niin kyseisen laitteen hankin ilman mitään ohjekirjoja tai pakkauksia. Alkuperäiset kaapelit ovat myöskin hukkuneet mutta laiteeseen onneksi käy mukana toimitettu tarvike A/V-kaapeli. Mukana tuli ainoastaan 2 ohjainta. Senverran harvoin näitä kuitenkin näkee että ei tällä kertaa juurikaan harmita ja laite on ikäisekseen erittäin hyvässä kunnossa. Viimeisin kappale jonka eBayssä näin, päätty n. $600 hintaan.

Katso tästä huonolaatuinen video laitteen introsta (4.42MB, Xvid)

nintendo m82 demo yksikkö