The Official Nintendo Video Game Stick-Ons | Video Game Stick-Ons

 

 

The Official Nintendo Video Game Stick-Ons

Vuonna 1988 Nintendo of America Inc. julkaisi tällä nimihirviöllä Imperial Toy Corporationin valmistaman tarrasarjan. Takakannen ranskankielisestä otsikosta päätellen tarrat julkaistiin USA:n lisäksi myös Kanadassa samanlaisena. Tarroissa on aiheina legendaarisia NES-pelejä kuten Zelda, Super Mario Bros., Punch-Out!! ja Rad Racer. Tarrat ovat ns. pehmotarroja jotka olivat suomessakin suosittuja joskus 90-luvun alussa. Itse sain juuri hankittua viimeisen puuttuvan arkin, erilaisia tarra-arkkeja on yhteensä kuusi (+variantteja joista alla lisää).

The Official Nintendo Video Game Stick-Ons tsrrat

Jossain vaiheessa kun tarroja aloin keräämään, huomasin että arkeista on erilaisia versioita. Alla olevat arkit näyttävät nopealla vilkaisulla täsmälleen samanlaisilta mutta yksi merkittävä ero kuitenkin on. Keskellä vasemmalla olevasta tarrasta on kahta eri versiota, toisessa aiheena Rad Racer ja toisessa Punch-Out!!. Mitään syytä tälle muutokselle en keksi, Mike Tyson poistettiin Punch-Out!! pelistä myöhemmin mutta hän ei kaikissa muutetuissa tarroissa edes esiinny ja tarrojen valmistus todennäköisesti lopetettiin jo ennen kuin muutos peliin tehtiin. Myöskään mitään eroa valmistusmäärissä en ole huomannut, molempia versioita näkee aina silloin tällöin myynnissä. Olisiko muutos siis pelkästään rahastuskeino ja sarja julkaistiin alunperin jo kahtena erilaisena versiona? Joka tapauksessa kyseiset tarrat ovat arkin surkeimmat, ruutukaappauksista saa hädin tuskin selvää.

videopelitarrat

keräilytarrat nintendo

 

Video Game Stick-Ons

Saman valmistajan tarrasarja SNK ja Tradewest peleillä. Tarroissa on aiheina Iron Tank, Double Dragon, Ikari Warriors, Bermuda Triangle, Touchdown Fever ja Athena. Myös tässä sarjassa on kuusi erilaista arkkia.

video game stick ons keräilytarrat

Vaikka tästä sarjasta en ole ainakaan vielä mitään variantteja löytänyt niin yksi omituisuus on tullut silti vastaan. Yhden arkin takakannen teksti on nimittäin painettu ylösalaisin. Takakannessa on myös loistavia ideoita tarrojen käyttökohteiksi, tarroja voit esimerkiksi vaihtaa kavereiden kanssa tai voit koristella niillä vaikkapa kirjeitä, ikkunoita, sadetakkeja, varpaita, sormia ja korvia. Nämä siis suomennettu arkin takaa, usko tai älä.

tarrat yksityiskohta