Tradera | Payson

 
Olet varmaan jo lukenut yleisoppaan ulkomailta tilaamiseen joten jätän tässä turhat löpinat väliin ja siirrytään itse asiaan. Jos et ole niin suosittelen tekemään sen ennen kuin jatkat eteenpäin.

Osa eBay-perhettä oleva Tradera on ruotsin suurin onlinehuutokauppa jonka.. Jooh, turhat löpinät väliin.. Miksi sitten haluaisimme tilata mitään ruotsista? Ruotsissa on useimmista peleistä julkaistu sama versio kuin suomessa eli mukana on myös suomenkielinen ohjekirja ja aluekoodit esim. NES-peleillä täsmäävät (SCN/EEC). Ja kun kohteita on moninkertainen määrä suomen tarjontaan verrattuna, ei näitä apajia voi jättää väliin. Valitettavasti Ruotsissa on nähtävissä sama ilmiö kuin suomessakin eli yksityishenkilöiden importtaamat pelit saksasta ym. keskieuroopan maista alkavat täyttää pikkuhiljaa kaikki osastot. Ole siis tarkkana versioiden kanssa jos niillä sinulle on merkitystä. Karkeasti arvioiden hieman vajaa puolet ruotsalaisista myyjistä suostuu lähettämään kohteensa ainakin pohjolaan. Maksutapoja ovat yleensä Kruunujen takia hankala pankkisiirto ja joskus myös Paypal. Yleisemmin käytetty online-maksunvälityspalvelu Traderassa on Payson.

Pankkisiirrosta tekee erityisen hankalan se seikka että Suomen päässä nettipankissa siirto tehdään ("ilmaisena") EU-maksuna jolloin summa pitää syöttää euroina. Ruotsin päässä summa taas käännetään kruunuiksi ja tästä tulee ylimääräisiä kuluja.

Jos olet samassa tilanteessa kuin minä eli Ruotsia et "Jag heter Gunnar":a enempää ymmärrä niin tämän rautalankaoppaan avulla pääset alkuun Traderan ja Paysonin kanssa.

Tradera pikaopas

Tradera toimii lähes vastaavasti kuin eBay mutta ongelmana on että sivusto ruotsiksi. Jos englanti sujuu paremmin niin tarjolla on myös englanninkieliset ohjeet täällä. Koko sivustosta ei kuitenkaan ole olemassa kunnollista käännöstä. En todellakaan suosittele että lähdet kokeilemaan palvelua pelkästään tämän oppaan avulla jos sinulla ei ennestään ole kokemusta nettihuutokaupoista. Jos taas olet kokeneempi eBay-käyttäjä niin homma sujuu jo melkein pelkästään päättelemällä ilman kielitaitoakin.

Kategorier linkistä pääset selaamaan kohteita ja peleihin pääset käsiksi kun jatkat -> TV-spel & Dataspel. Oppaan kirjoitushetkellä täältä löytyi n. 25000 kohdetta eli aivan eri luokkaa kuin Huuto.netissä. Sivulla on myös hyvin toimiva haku joka näyttää löytyneet kohteet erikseen joka kategoriassa. Sulkeutuneiden kohteiden haku onnistuu vaihtamalla "Visa" kohtaan "Avslutade auktioner".

Tämä opas ohjaa läpi rekisteröitymisen ja lopuksi katsotaan vielä miltä Traderan kohdesivu näyttää.

http://www.tradera.com Valuuttamuunnin Ruotsin posti (etusivulla hintalaskuri)


Mene osoitteeseen http://www.tradera.com/ ja klikkaa "Bli Medlem" linkkiä josta pääset rekisteröintiin. tradera ohje
Tämän jälkeen aukeaa rekisteröintisivu jonka näet oikealla. Kuvasta näet myös tietojen suomennokset.

Täytä ainakin * merkityt kohdat, valitse haluatko uutiskirjeen, hyväksy käyttöehdot ja syötä vielä alhaalla oleva koodi sille kuuluvaan kohtaan.

Paina tämän jälkeen "Nästa sida" nappia.

Seuraavalla sivulla pyydetään vielä varmistamaan että sähköpostiosoite on oikein. Paina "Registrera" linkkiä jatkaaksesi.

Tämän jälkeen saat sähköpostiisi salasanan. Nyt voit kirjautua Traderaan etusivun "Logga in" linkistä.

 

  tradera ohje 2
Oikealla näet Traderan kohdesivun. Tässä kyseisessä kohteessa on myös "Osta heti / Köp nu" ominaisuus jota kaikissa kohteissa ei ole. Klikkaa kuvaa niin saat suurennoksen jossa suomennokset mukana.

Kun kohteeseen tulee huuto, korkein tarjous näkyy aina ylimpänä "Högsta bud" tekstin perässä. Voit tehdä tarjouksen syöttämällä summan "Ditt maxbud" laatikkoon. Tarjoukset toimivat samaan tapaan kuin eBayssä eli automaatti korottaa huutoasi maksimiin sitä mukaa kun muilta käyttäjiltä tulee tarjouksia. 

Muista tarkistaa että hyväksytyt ostajat kohdassa on "Internationellt" tai "Inom norden". Tästä tiedät että myyjä lähettää myös suomeen.

  tradera ohje 3

 

Payson pikaopas

Payson on Paypal:n kaltainen online-maksunvälityspalvelu. Payson tekee yhteistyötä mm. Traderan kanssa ja onkin suosittu maksutapa kyseisellä sivustolla. Ainut merkittävä ero Paypaliin on että Payson ei tue maksuja suoraan pankkikortilta vastaanottajalle vaan rahat täytyy ensin siirtää Payson tilille ja täman jälkeen vasta myyjän Payson tilille. Ja tämäkin palvelu on tietenkin kokonaan ruotsinkielinen.

Olen itsekin vasta aloitellut Paysonin käytön joten tässä oppaassa on vain rekisteröintivaihe ja rahansiirto pankkikortilta (Sampo Visa Electron tai Nordea Visa Electron) Payson tilille. Uskoisin että rahansiirto onnistuu myös joistain suomalaisista verkkopankeista mutta näitä en ole kokeillut. Osuuspankin Visa Electron tuskin toimii tämänkään palvelun kanssa. Tulen todennäköisesti täydentämään ohjetta jossain vaiheessa.

Rahansiirto Payson tilille maksaa 3SEK + 3% siirrettävästä summasta.


Mene osoitteeseen https://www.payson.se/ ja paina "Öppna konto" linkkiä josta pääset rekisteröintiin. payson ohje
Syötä tiedot ja ruksaa "hyväksyn käyttöehdot" boksi. Viereisessä kuvassa on tietojen suomennokset. Paina lopuksi "Registrera och gä vidare" nappia.   payson ohje 2
Tämän jälkeen kirjaudu ulos ("logga ut" sivun ylälaidasta) ja takaisin ("logga in"). Nyt aukeaa oikealla näkyvä ikkuna. Tähän tulee syöttää sähköpostiin saamasi varmennekoodi. Nyt voit aktivoida tilisi "Aktivera mitt konto" napista.   payson ohje 3
Rahansiirto Payson tilille tapahtuu omalta Payson sivultasi: Ditt konto -> Fyll på ditt konto. Syötä aukeavaan ikkunaan haluamasi summa kruunuina (1€ = n. 9SEK)

Seuraavaksi aukeaa oikealla näkyvä ikkuna josta valitaan rahansiirtotapa. Itse olen kokeillut vain Electron kortin toiminnan (Kontokort) joten sitä käytän nytkin.

  payson ohje 4
Seuraavaan ikkunaan syötetään kortin numero, voimassaoloaika, CVC numero. CVC-numero on 3 viimeistä numeroa kortin takana olevasta koodista.

Tämän jälkeen aukeaa luottokuntavarmennus-sivu jota varten tarvitset pankin tunnuslukulistan.

Lopuksi saat kuitin ja voit palata Payson-sivullesi.

Kun olet voittanut Traderassa kohteen jonka voit Paysonilla maksaa, myyjä lähettää sinulle laskun jonka kautta voit tehdä Payson maksun.

  payson ohje 5